9021 Győr, Kisfaludy utca 8. | +36 30 239 4904

Június 4 – 8-ig középkori ételekből összeállított étlappal várjuk kedves vendégeinket!

KÖZÉPKORI  MENÜ

Middle Ages – Menu

Mittelalterliches – Menü

MMXIX.  VI.  IV-VIII.

 

Előételek / Starters / Vorspeisen

Miskulantzia saláta (1692)

/Vegyes zöld saláta, fűszeres – olajos – mézes öntettel/

Mixed Salad (1692)   /   GemischteR salat (1692)

 

Tyúkhaszon saláta (1692)

/Tojás, petrezselyem, tárkony, bors, mézes mustár/

Egg salad (1692)   /   Eier salat (1692)

 

Káposzta ikrával (1690)

/Káposzta kaviárral/

Cabbage with Caviar (1690)   /   Kraut mit kaviar (1690)

 

Borsó leves (1540)

/Zöldborsóleves édes kenyéren/

Green peas soup (1540)   /   Grüne erbsen Suppe (1540)

 

Hal Lév (1606)

/Fűszeres, pikáns, áttört ponty halleves/

Fish soup (1606)   /   Fischsuppe (1606)

 

Főételek / Main courses / Hauptspeisen

Pozsárt borsós – szekfüves lével (1604)

/Zöldborsóval és fűszerekkel együtt párolt ponytszeletek/

Carp with green peas ragout (1604)   /   Karpfen mit grüne erbsen ragout (1604)

 

 

Malachus pastetumban (1520)

/Mazsolás – pikáns ragu, sertés szűzpecsenyével, tésztában kisütve/

Pork tenderloin medallions in puff pastry (1520)

Jungfenmedallions im Teig (1520)

 

 

Tikfi rizskásával (1695)

/Petrezselyem gyökeres, mazsolás, szerecsendió virágos, rizses csirke ragu/

Chicken with risotto (1695)   /   Hühnerbrust mit risotto (1695)

 

 

Ludat káposztával (1540)

/Libamell serpenyőben sütve, párolt fehérrépás – szőlős káposztával/

Duck breast with cabbage & Grapes (1540)  /  Entenbrust mit Kraut & Trauben (1540)

 

 

Nyúl velővel  (1654)

/Velős – tojásos és meggyes nyúlcomb szelet ragu/

Rabbit with sweet bread /bone marrow/  (1594)

Hase mit Hirn (1594)

 

 

Szarvas czímer magyar módon (1654)

/Mandulás, fűszeres és áfonyás szarvascomb ragu, gyömbéres tojásrántottával tálalva/

Venison á la Hungary (1594)

Hirsch nach Ungarische Art (1594)

 

 

Tehén hús kukrejtel (1654)

/Marha steak, fenyőmagos – sáfrányos – almás pikáns raguval/

Beef sirloin steak á la Zrínyi (piquant pine nuts – saffron – apple ragout)  (1650)

Lendenfilet vom Rind á la Zrínyi (pikantem Pinienkernen – Saffran – Apfel ragout) (1650)

 

 

Desszertek   /   Desserts

Alma sütve (1604)

/Borban párolt és sült szegfűszeges és mézes alma/

Oven baked Apple (1604)   /   Im ofen begacken apfel (1604)

 

 

Vágott tejes étek (1604)

/Tejes és tojásos sült tészta féle/

Cutted milk food (1604)   /   Schnitt – Milch Speise (1604)

 

 

Az ördög pilulái (1680)

/Mandulás csokoládé golyók)

The Medicine of the devil (1680)   /   Die Medizin des Teufels (1680)

 

 

Imperial sajt zöld dióval

Imperal cheese with green walnut   /   Imperial Käse mit grüne Walnuss